Sevgili Mutfak robotunun bloğunda görmüştüm bu tarifi, deneyeli de epey oldu.Gerçekten çok lezzetli, denemeniz tavsiye olunur.Arkadaşımın ellerine sağlık.Özellikle hamurun kıvamı, tadı çok güzel başka iç malzemelerle de denenebilir.Ben tarifte çok az değişiklik yaptım, orjinali için buraya da bakabilirsiniz.İşte tarif...
MALZEMELER
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı kadar un
tuz
İç malzemeleri:
1 adet yumurta
peynir
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
Hamur için gerekli tüm malzemeleri kullanarak, şu meşhur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Önce yoğurt, yağ ve yumurta sonra un, tuz ve kabartma tozunu katın.Un miktarını blogda yazmak için bardakla ölçtüm, ancak siz kullandığınız yoğurdun kıvamına göre ya da yumurtanın büyüklüğüne göre ayarlamalar yapabilirsiniz.Hazırladığınız hamuru pişireceğiniz kaba kenarlarını biraz yükselterek yerleştirin tabiki kalıbın dibini biraz yağlayın, bu şekilde 20 dk kadar buzdolabına kaldırın.(Ben 26 cm çapında cam tepside pişirdim)
Dereotu ve maydanozları ince ince doğrayın,yumurta ve peyniri ekleyip, hepsini iyice karıştırın.Çok yumuşak pişerken eriyip gidecek bir peynir kullanmayın.Eğer çok sert peynir kullanacaksanız biraz sütle kıvamı açabilirsiniz.
Hamuru dolaptan çıkarın, hazırladığınız iç harcını hamurun ortasına döküp 150 derecde pişirin.Sonrasında afiyetle tüketin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder