PIRASALI BÖREK


     Bir çok blogda görüpte ben de yapayım, bakalım nasılmış, dediğim pırasalı böreği yaptım sonunda.Yani ne desem evet güzeldi ama sık sık yapacak kadar da değil yani...Belkide pırasayı çok sevmediğim içindir, börek içi sıralamamda 1 numara ıspanak, 2 numara peynir, 3 ise kıymalı patates şeklinde gidiyor.Yine de ön yargılı değilim nasılmış diye denedim, sizde denemek isterseniz işte tarifi...

     MALZEMELER

  4 adet yufka

  250 gr. pırasa

  1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

  beyaz peynir(isteğe bağlı ancak tavsiye olunur)

  1 adet yumurta

  2 yemek kaşığı yoğurt

  tuz, karabiber

  1 yumurta sarısı(Üzerine sürmek için)

  Yufkalara sürmek için:

  2 çay bardağı su

  1,5 çay bardağı sıvı yağ

      YAPILIŞI

  Pırasaları yıkadıktan sonra mümkün olduğunca incecik kıyın.Peynirleri, yoğurt, yumurta tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.İç malzemeniz hazır.

  Bir yufkayı tezgaha serin üzerine  yağlı sulu karışımdan sürün üzerine ikinci yufkayı serip, onun üzerine de yağlı sulu karışımdan sürün.Yufkaları sigara böreği gibi kesin ve iç malzemesinden koyup  sarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Kalan iki yufkadanda aynı şekilde börekleri hazırlayın.180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...




   
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler