ELMALI CEVİZLİ KEK


   İşte benim favori kekim.Bu keki kim yediyse çok  beğendi.Arkadaşlarımdan tarifini çok alanlar oldu, hepsinden de olumlu geri dönüşler geldi.Sünger gibi yumuşacık bir kek.En güzel yanıda içinde hiç yağ olmaması.Evet doğru okudunuz yağsız bir kek ama yumuşacık.Keki bu kadar övdükten sonra tarife geçelim...

     MALZEMELER

  3 yumurta

  1 su bardağından 1 parmak az toz şeker

  1 su bardağı un

  1 paket kabartma tozu

  1 paket vanilya

  1,5 çay kaşığı tarçın

  1 su bardağı elma rendesi

  1 su bardağı ceviz içi

 

    YAPILIŞI

  Yumurta ve şekeri mikserle, şeker eriyene kadar iyice çırpın.Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın ekleyerek biraz daha çırpın.Elma rendesi ve ceviz içi ekleyip kaşıkla karıştırın.Ceviz içleri çok küçük olmasın,elinizle ufalayın, dişe gelecek büyüklükte olmalı.

   Yağlanmış tepsiye dökülen kek hamuru 180 derecede yaklaşık 40 dakikada pişiyor.Tabi siz kendi fırınınıza göre pişme süresini ayarlayın.Ancak bu kek kalıpta pişmeye pek uygun değil.Ben 30cm--22cm lik dikdörtgen cam fırın kabı kullanıyorum pişirirken.Herkese denemesini tavsiye ediyorum.Muhteşem bir lezzet.

 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler