Malzemeler
125 gr yumuşak margarin
125 gr yumuşak margarin
2 su bardağı + 5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı yoğurt
içi için
4 tane elma
6 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
yarım limonun suyu
2 çay kaşığı tarçın
üzeri için
2 tane yumurta sarısı
1 su bardağı file fındık
Yapılışı
Margarin, un, sıvıyağ, karbonat ve yoğurdu karıştırıp yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı 3 mm kalınlığında açın. Su bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. İç harcı için, elmaların kabuklarını soyun rendeleyip ocakta pişirin. Soğuyan elma harcına limon suyu, fındık ve tarçın ekleyin. Elmalı harcı hamurların bir tarafına pay edip, diğer kenarı üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: Elma marmelatını önceden yapıp kavonaza koyup istediğiniz zaman hazır olarak kullanabilirsiniz. Burayı tıklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder