İÇLİ KÖFTE


Merhaba arkadaşlar ...Çok uzun zamandır denemek istediğim fakat cesaret edemediğim bir lezzetti içli köfte...sonunda kendimde o cesareti buldum veeee sonuç bence ilk denemeye göre oldukça başarılı...:))  Eğer siz de benim gibi acaba yapabilirmiyim diyorsanız, samimiyetle söylüyorum çok kolay bir yemek, tek mesele ,dış kısmını iyi tutturup iç harcı doldurabileceğimiz boşluğu açabilmek...sonrası çok kolay...Başarılı olmasanız bile   herşeyin bir ilki vardır değil mi  :)) yaptıkça eliniz alışır..Zaten tadını bir kez aldınız mı vazgeçemeyeceksiniz...eminim tekrar deneyeceksiniz...

Malzemeler:

İç harcı :

300 gr. kıyma
1 avuç ceviz
2 adet soğan
tuz ,karabiber,pul biber
kıyılmış maydonoz

Dış harcı:

2 su bardağı ince bulgur
250 gr. yağsız kıyma
1 adet soğan
karabiber,tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Dış kısmı:

Bulgur kaynar suyla kabartılır..İçersine diğer malzemeler katılır...soğanı rondoda çekerseniz daha iyi olur ..dış kısmı önemli çünkü...sonra bütün malzeme karıştırılıp yoğrulur..   çok sert olmamalı öyle olursa yoğururken biraz su ilave edilebilir...Böylece dış kısmın harcı hazırlanır..

İç kısmı:

Soğanlar doğranır ve çok az sıvı yağla birlikte kavrulur..diğer malzemeler de katılarak iç harç da hazır hale getirilir..

Bulgurlu harçatan elimize yumurta büyüklüğünde parçalar alınır..el yordamıyla içi açılır ve iç harçatan konularak oval şekil verilerek kapatılır ...Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edilir... Sonra da sıvıyağda kızartılarak :)) eşinizin yaptığı harika salata eşliğinde :)) servis edilir...Arzu ederseniz haşlayabilirsiniz de...Ben Antep usulü olarak yaptım ve tarifte kızartılarak yapıldığı söyleniyordu...Ama kesinlikle denemelisiniz..hariak bir lezzet....afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler