Bence baklava yufkalarının adını değiştirip, çıtır börek yufkası desinler.Zira bu yufkalardan yapılan baklavalar pek güzel olmamasına karşın, börekler gayet lezzetli oluyor.Bu yufkalarla her türlü iç malzemeyle güzel, çıtır çıtır börekler yapılabilir.Ben bu kez kabaklısını denedim, oldukça beğenildi.Tavsiye edirim.İşte tarifi...
MALZEMELER
6 Adet mini pide için:
12 adet baklava yufkası
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
1 yumurta
İç malzemesi:
2 adet kabak
beyaz peynir
dereotu
karabiber, kırmızı biber, tuz
üzeri için:
yumurta sarısı, haşhaş tohumu
YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.Biraz beyaz peynir, isterseniz kaşar peyniri, dereotu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber katıp iyice karıştırın.
Bir adet baklava yufkasını tezgaha serin.Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.Bir fırça yardımıyla bu karışımdan yufkanın her yerine sürün.Üzerine ikinci yufkayı serin.Yufkayı ortadan ikiye katlayın.Tam ortasına kabaklı malzemeden koyun.Yufkaların kenarlarını kıvırarak pide şeklini verin.Yağlanmış fırın tepsisine koyun.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.Kenarlarına yumurta sarısı sürün.Haşhaş tohumu serpin.170 derelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder