KABAKLI MİNİ PİDELER



    Bence baklava yufkalarının adını değiştirip, çıtır börek yufkası desinler.Zira bu yufkalardan yapılan baklavalar pek güzel olmamasına karşın, börekler gayet lezzetli oluyor.Bu yufkalarla her türlü iç malzemeyle güzel, çıtır çıtır börekler yapılabilir.Ben bu kez kabaklısını denedim, oldukça beğenildi.Tavsiye edirim.İşte tarifi...

    MALZEMELER

  6 Adet mini pide için:

  12 adet baklava yufkası

  Yarım su bardağı süt

  Yarım su bardağından biraz az sıvıyağ

 1 yumurta

 İç malzemesi:

 2 adet kabak

 beyaz peynir

 dereotu

 karabiber, kırmızı biber, tuz

 üzeri için:

 yumurta sarısı, haşhaş tohumu




   YAPILIŞI

   Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.Biraz beyaz peynir, isterseniz kaşar peyniri, dereotu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber katıp iyice karıştırın.

   Bir adet baklava yufkasını tezgaha serin.Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.Bir fırça yardımıyla bu karışımdan yufkanın her yerine sürün.Üzerine ikinci yufkayı serin.Yufkayı ortadan ikiye katlayın.Tam ortasına kabaklı malzemeden koyun.Yufkaların kenarlarını kıvırarak pide şeklini verin.Yağlanmış fırın tepsisine koyun.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.Kenarlarına yumurta sarısı sürün.Haşhaş tohumu serpin.170 derelik fırında pişirin.

   Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler