KURABİYE EVİ 2011



Uzun zamandır yapmak istediğim kurabiye evini en sonunda yaptım. İlk önce kartona yapıcağım evin, duvarlar ve çatısi için şablon hazırladım. Evi yaparken şablonları hamurun üzerine koydum ve çok kolay evin şekli çıktı. Evin yüksekliği 23 cm, çatı boyutu 14x19 cm, yan duvarlar 12x17 cm, ön ve arka duvar 12x20 cm boyutundaydı. Zaten royal ile boş olan aralık kalan yerlere sıkıp evi çok kolay yapıştırdım. Evi yapıştırırken sorun yaşarım yapışmaz tutmaz diye çok korktum ama, hiç sorun yaşamadım. Royal icing ile çok kolay yapışıyor, aslında glazür de diyoruz, yumurta akı ve pudra şekerini çırpınca kurabiye evini çok kolay yapıştırabilirsiniz. Kurabiye evini oturtmak için büyük bir kurabiye tabanı pişirdim, kurabiye evini bu tabana oturttum. Hatta bu kurabiye tabanının kenarına hamurla uzun şeritler yaptım ki evin duvarları ona dayansın kolay yapışsın diye. Çatının iç kısımlarına da uzun hamur şeritleri yaptım, evin duvarına çatı kolay otursun diye. Evi yapıştırırken kırarım korkusuyla hamur biraz kabarsın istedim ve 2 çay kaşığı karbonat koydum. Siz 1 çay kaşığıda koyabilirsiniz. Kurabiye alt tabanı yapmayacaksanız 250 gr margarin kullanmanız yeterli oluyor. Kurabiye evini ben 3 günde tamamladım, evin duvarlarının ve çatısının yapışmasını bekledim. En son süslemelerimi yaptım.

Malzemeler
350 gr yumuşak margarin
2 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
royal icing (glazür)
3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
3 su bardağı pudra şekeri
süs için
bonibon
şekerleme
çakıl taşı
hindistan cevizi
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine pudra şekerini ilave edin elinizle iyice yoğurun. Un hariç diğer malzemeleride ekleyip elinizle karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur hazırlayın. Hamuru 7 parçaya bölüp streç filme sarın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün her bir hamurun altına yağlı kağıt serin üzerine streç film koyup hamuru biraz unlayarak merdaneyle açın. Hazırlanan şablonu üzerine koyun ve bıçakla veya ruloyla hamuru kesip tepsiye koyun. Kalan hamurları tekrar açıp çam ağacı ve değişik kalıplarla şekiller çıkarabilirsiniz.



Önceden ısınmış fırında kurabiyelerin rengi dönene kadar pişirin. Royal için oda sıcaklığındaki 1 tane yumurta akını bir fiske tuzla çırpmaya başlayın. Pudra şekerini azar azar ilave edip çırpın. Katı ve akıcı bir kıvam alana kadar pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Sıkma torbasına veya yağlı kağıttan huni yapıp royali ona doldurun. Soğuyan kurabiye tabanına evin duvarlarını royal ile birlikte yapıştırın. Tutması için bardakla destek yapın ve 1 gece böyle bekletin. Ertesi gün kalan 2 tane yumurta akını pudra şekeriyle tekrar çırpın. Evin çatısını yapıştırın. Ben 1 gece daha böyle beklettim ki çatı kolay yapışıp kurusun diye. Daha sonra isteğiniz gibi şekerlemelerle, renkli glazürlerle süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler