2,5 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
1 su bardağı esmer şeker
yarım su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ
2 tane yumurta
2 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
ayrıca
1 paket bitter çikolata
hindistan cevizi
Yapılışı
Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Esmer şeker, toz şeker ve tereyağını br kaba alıp mikserle çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve damla çikolatayı ilave edip yoğurun. Un miktarını kendinize göre ayarlayın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla yarım santim inceliğinde açın. Çam ağacı şeklindeki bir kalıpla şekil çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyan kurabiyeleri benmari usulü erimiş çikolataya ve hindistan cevizine batırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder