Ne zamandır aklımdaydı, fincanda kek yapmak, malum kızlarım ve ben kek hastasıyız.Öyle dört beş parça bize yetmez.Bloglar arasında bayağı dolandıktan sonra istediğim tarifi yemekhikayeleri.com adlı sitede buldum.Aslında pek çok blogda bir yumurtalı fincan keki tarifi var.Ben miktarı çok olsun istedim.Keklerimiz pişince bir kısmından kızlarımla küçük pastalar yaptık kalanını da çikolata sosuyla değerlendirdik.Buyrun tarife...
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi(katmasanız da olur)
süslemek için krem şanti
HAZIRLANIŞI:
Yapılışı normal kek gibi.Önce yumurta ve şeker sonra diğer malzemeler katılıp iyice çırpılıyor.İstediğiniz çay veya kahve fincanını margarinle yağlayın.Yarısına kadar kek hamuruyla doldurun.Fincanları bir tencereye koyup, tencereye fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin.Tencerenin üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp kapağını sıkıca kapatın.
Su kaynayana kadar ocağın altını açın, kaynayınca tencereyi ocağınızın en küçük yerine alın ve 25 dk. kapağını hiç açmadan pişirin.25 dk nın sonunda ocağı kapatın ve 15 dk. daha bekleyin ondan sonra kapağı açın kekleri çıkartın.
Ben iki tencerede pişirdim, 8 tane çay fincanı, 6 tane de Türk kahvesi fincanı kullandım.Toplamda 14 tane kekimiz oldu.Kekleri isterseniz kek olarak isterseniz de bizim gibi küçük pastalar şeklinde tüketebilirsiniz.Çiçekli süslemeyi Dr. Oetkerin süsleme glazürü ile yaptık.Çikolata sosu da yine Dr.Oetkerin. Kekin içinde hiç yağ yok , ancak bir dahaki sefere birazcık katmayı düşünüyorum.Fincanda kek pişirmek çok zevkli geldi bize.Ayrıca ilk fırsatta bir yumurtalı fincan keklerinden deneyeceğim.Herkese iyi haftalar ve bereketli mutfaklar dilerim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder