yarım kilo hamsi
1 çay bardağı galeta unu
2-3 diş sarmısak
10 dal dereotu
3-4 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
tuz
ayrıca
1 su bardağı un
3 adet yumurta
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp yıkayın ve süzgeçe alın. Sarımsağı, dereotunu, taze soğanı ve maydanozu kıyın. Galeta ununu, tuz ve karabiberide ekleyip karıştırın. 1 tane balığın içine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatın. Hamsiler bitene kadar bu işleme devam edin. Hazırlanan hamsi kuşlarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder