Malzemeler
Hamuru icin:
- 3 su bardagi koftelik bulgur
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,pulbiber ve karabiber
İÇ MALZEME:
- 300 gr. kıyma
- 50 gr. tereyağ
- 50 gr. margarin
- 2 adet iri kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ceviz kırığı
- Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon ve maydanoz
YAPILIŞI: Öncelikle iç malzeme için; tavaya yağları alıp, eritin ve kıymayı katıp,kavurun. Soğanları minik doğrayıp, kıymaya ekleyip, soteleyin. Salçaları, ceviz, tuz ve baharatları ilave edip, tekrar soteleyin. Son olarak kıyılmış maydanoz ekleyip, buzdolabında soğumaya bırakın.İç malzeme iyice donsunki; sonradan yağları akmasın. Dış hamuru için; düğülü derin bir kaba alın ve üzerine sıcak su gezdirerek şişene kadar bekletin. Daha sonra yumurtaları, unu, salça,tuz ve baharatları ekleyip, yoğurun. Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirin ve elinizide ıslatın. Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edin. Bu hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak bir şekilde elinizde, işaret ve orta parmağınızla açın ve inceltin. İç malzemeden bir kaşık koyun ve kapatıp, ortaları yuvarlak, uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verin. Bu işlemi yaparken elinizi soğuk suyla ıslatınki yapışmasın. Köfteleri tepsiye dizin ve üzerine nemli bez örtünki; kuruyup, çatlamasınlar. Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. İstenirse tuzlu suda haşlanıpta yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder