KAYISILI İRMİK TATLISI



   Küçük kızıma hamileyken doğum iznine çıktığımda bol bol yemek programı seyrediyordum.Favorim Oktay Ustaydı.Bir çok tarifi denemek üzere not etmiştim.İşte bu tatlı da o dönemde denenecekler listesine alınmıştı.Kızımın 3 yaşını bitirdiğini düşünürsek epey geç kalmışım denemeye.Kolay ve hafif bir tatlı, başka meyvelerle de denenebilir.İşte tarifi...



   MALZEMELER



 1 litre süt
 
 8 çorba kaşığı irmik
 
 1 çorba kaşığ nişasta
 
 1 su bardağı toz şeker
 
 1 limon kabuğu rendesi
 
 1 kase kuru kayısı
 
   ÜZERİ İÇİN
 
 2 su bardağı kayısı suyu
 
 1 yemek kaşığ nişasta
 
 süslemek için krem şanti
 
 
       YAPILIŞI:
 
    Kuru kayısıları sıcak suda bekletin, yumuşayınca küp küp doğrayın.Tencereye süt, irmik, nişasta, limon kabuğu rendesi ve şekeri katarak çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca doğradığınız kuru kayısıları ekleyip bir dakika daha kaynatın.Sıcakken kelepçeli kalıba ya da istediğiniz herhangi bir kalıba dökün.(Ben 22 cm lik kalıba döktüm, 18 cm lik kalıp kullansaydım görünüm daha güzel olacaktı.Fikir edinmeniz açısından yazıyorum.)

   Üzeri için küçük bir tencerede kayısı suyu ve nişastayı karıştırarak pişirin.Bu sosun ilk sıcağı çıktığında irmik tatlısının üzerine dökün.Biraz soğuyunca buzdolabına kaldırın.

   Bir iki saat sonra krem şantiyle üzerini süsleyin.Afiyet olsun...






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler