KİVİLİ KÜMBET PASTA



  Ne zamandır bir çok blogta gördüğüm ve denemek istediğim kümbet pastalardan sonunda yaptım.Hem de kivili, ama kivilerim az geldi,bende altlarını kirazlarla süsledim.Şeftali mevsiminde şeftaliyle  denemek istiyorum.Çok hafif ve oldukça lezzetli oldu.

  Bu pastayı sevgili Özlem'in KREM ŞANTİLİ TATLILAR etkinliğine gönderiyorum.İnşallah bol katılımlı bir etkinlik olur, benim de katıldığım ilk etkinlik olacak.


   MALZEMELER:

1 adet sade hazır pasta keki

2 poşet krem şanti + 2 su bardağı soğuk süt

2 paket dr. oetker vanilyalı dolgu kreması + 3 su bardağı süt

5 adet kivi

Yarım su bardağı damla çikolata

Yarım su bardağı ceviz

1 adet muz (isterseniz katmayabilirsiniz)

süslemek için kiraz

1 paket tart jölesi


     YAPILIŞI:

    Çukur bir kasenin içini streç filmle kaplayın, kivileri dilimleyip  ortadan başlayarak kabın içine dizin.

    İki poşet krem şantiyi 2 su bardağı süt ile hazırlayıp kivilerin üzerine iyice yayın.Bunu yaparken kivilerin dizilişinin bozulmamasına dikkat edin.


          
 

   Pasta kekinin bir katını küp küp doğrayın.2 paket dr. oetker vanilyalı dolgu kremasını  3 su bardağı süt ile hazırlayın.Kremanın kıvamı koyu gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.Kremanın içine küp doğranmış keki, damla çikolatayı, cevizi, ince doğranmış muzu ekleyin.Yavaşça karıştırın.Bu karışımı kasedeki krem şantilerin üzerine dikkatlice dökün.Üzerini kalan yarım pasta kekiyle kapatın ve buzdolabına kaldırın.

  Tariflerin çoğunda 1 gece diyor ancak 4-5 saatte yeterli bence dolapta bekletmek için.Dolaptan çıkarınca servis tabağı yardımıyla pastanızı ters çevirip dikkatlice çıkartın.Bu aşamada benim gibi kivileriniz az gelirse kirazlarla alt süslemelerini yapabilirsiniz.

   Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazirlayıp kivilerin üzerine ortadan başlayıp dökün.Jölenin donması için biraz daha buzdolabında bekletin.Pastayı buzdolabından servise yakın çıkarın.Herkese afiyet olsun... 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler