- 1 litre sut
- yarim su bardagi pirinc+1 su bardagi su
- 1 su bardagi seker
- 2 yumurta sarisi
- 1 tepeleme yemek kasigi nisasta+yarim cay bardagi su
- 1 paket vanilin
Pirinclerimizi 1 su bardagi suyumuzda haslayalim, butun suyunu cekene kadar.Sutumuzu tencereye alalim ve pirincini uzerine ilave edelim biraz kaynattiktan sonra pirincler yeterli yumusakliga ulastiktan sonra uzerine sekerimizide ilave edip biraz daha kaynamaya birakalim ve bu asamada yan tarafta iki yumurta sarisini nisastamizla karistiralim ,uzerine yarim cay bardagi suyumuzuda ekleyerek ezip sivilastiralim.Kaynamakta olan sutlacimizdan bir kepce kadar alip bu karisima koyup karistiralim ve nisastali karisimimizi sutlaca ilave edip birazdaha karistirip ocaktan alalim uzerine bir paket vanilinimizide ekledikten sonra kucuk guveclere yada firina dayanikli kaselere koyup icersine soguk su koydugumuz firin tepsisine yerlestirelim. 200° lik isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar bekletelim.Üzerleri kizaran sutlaclarimiz pistikten sonra uzerleri kurumamasi icin bir bez veya tepsiyle ortup sogumaya birakalim.Soguduktan sonra afiyetle yiyelim....
(biz cok begendik bilhassa esimmm;)))
sevgilerimlee
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder