KEKI ICIN MALZEMELER
- 4 adet yumurta
- 50 gr nisasta(4 yemek kasigi)
- 150 gr un (1 su bardagi un)
- 175 gr seker (1 su parmagindan bir parmak eksik)
- 1 p.kabartma tozu
- 4 yemek kasigi su
- 1 kahve fincani sut
- 1 kahve fincani sivi yag
- 3 adet yumurta sarisi
- 3 yemek kasigi nisasta
- 300 ml sut
- 1 paket vanilin
- 3 corba kasigi seker
- 1 yemek kasigi tereyag veya margarin
- ayrica ici icin cilekk
- 1 paket krem santi
- gerektigi kadar sut
- ve cilekk(istedigimiz oranda ;)
KREMANIN HAZIRLANISI
ilk olarak sutumuzu kucuk bir tencere koyup ocaga alalim icersine 1 pakat vanilinimizide ekleyip kaynamaya birakalim sutumuz kaynayana kadar yan tarafta yumurtamizi sekerle cirpalim ve nisastayida ekleyip karistiralim kaynayan sutumuzun yarisini bu karisima ekleyip karistiralim ve tekrar ocagin uzerinde kalan sutumuze ekleyip karistirark kivamini getirelim uzeri goz goz olunca ocaktan alalim.Kremamiz iliyinca margarinimizi ekleyelim ve sogumaya birakalim.
Sardigimiz soguyan kekimizi yavasca acip kremamizi surelim ve uzerini dogradimiz cileklerden serpistirelim ve yavas yavas sarmaya baslayalim cok dikkatlice catlayabilir!
1 paket krem santimizi uzerindeki sut miktarina gore cirpalim ( benim yaptigim turk santisi olmadigi icin olculer degisebilir oyuzden miktar vermedim)
ve pastamizi kaplayalim ve cileklerle susledikten sonra pastamiz hazirr...
NOT:Ben icersine cilegi fazla kacirmisim o yuzden rulo yapmasi biraz zor ve genisce oldu ama lezzeti super:))siz biraz eksik koyarsaniz cilegini ,kivami yerinde olacaktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder