MALZEMELER:
KEK İÇİN
3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakako
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt.
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
1,5 Kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
YAPILIŞI
Kek için önce yumurtayla şeker iyice çırpılır.Daha sonra süt ve sıvı yağ katılarak biraz daha çırpılır.Ardından un kakao vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır.Yağlanmış tepsiye dökülen kek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir.İlk yarım saat kesinlikle fırınınızın kapağını açmayın.Kekin piştiğinden emin olmak için en iyi yöntem kürdan testidir.
Keki fırından çıkardıktan bir dakika sonra bu nokta çok önemli çünkü tam 1 dakika sonra olmalı, 1 su bardağı sütü kaşık kaşık dökerek keki ıslatıyoruz.
Çikolata sosu için tereyağ dışında diğer malzemelerin hepsi bir tencerede çırpılarak pişirilecek.Kaynayınca altını kapatıp tereyağı ekleyin ve çırparak karıştırın.Hazırlanan bu çikolata sosu sıcakken kekin üzerine dökülecek.Soğuduktan sonra üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder