YOĞURT ÇORBASI


     Yoğurt çorbası yapmasını bilmeyen yoktur herhalde, belkide vardır.Nasıl ki her yiğidin bir yoğurt yiyişi varsa bir de yoğurt çorbası yapışı vardır herhalde.Benimki de bu işte.

       MALZEMELER:

1 avuç pirinç (koyu kıvamlı çorba sevenler için 2 avuç )

1 yumurta

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

3 yemek kaşığı normal yoğurt

3-4 yemek kaşığı un

tuz, su, kekik, zeytinyağı

   
      YAPILIŞI:

   Yıkadığımız pirinçleri çorbamızı yapacağımız tencereye koyup üzerine biraz su ekleyip ocağa alalım.Pirinçleri yumuşayana kadar pişirelim.

   Bu arada yoğurt, yumurta, un ve biraz suyu ayrı bir kapta el blendırıyla ya da çırpma teliyle pürüzsüz olacak bir şekilde çırpalım.(Yoğurt miktarını göz kararı azaltıp çoğaltabilirsiniz ancak mutlaka süzme yoğurt kullanın derim.Tabi ekşi olmasın.)

   Pirinçler yumuşadığında çırpılmış yoğurt karışımımızı tencereye dökerek bir yandan da karıştıralım.Koyu olacağı için  su katarak kıvamını ayarlayalım.

   Çorbamızı kaynayana kadar karıştıralım.Kaynayınca eğer koyuysa biraz daha su katıp kaynatabilirsiniz.Tuzunu ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.Son olarak da kekiğimizi katıp karıştıralım ve ocaktan alalım.

   Yoğurt çorbasında bir çok insan nane kullanır bence kekik daha çok yakışıyor.Kızlarım bu çorbayla büyüdüler hala da en sevdikleri çorba yoğurt çorbasıdır.Mutlaka deneyin derim.

    Herkese afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler