patlican denilince ilk akla karniyarik gelir herhalde;))biz patlicanin her turlu yemegini bayila bayila yeriz..Bilmeyende yoktur tahminim...ki olasi ihtimallede tarifini yaziyorum.
MALZEMELER
- 4 orta boy kemer patlican
- 250gr kiyma
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 orta boy domates
- 1 yemek kasigi salca
- karabiber,tuz
Patlicanlarimizi alaca soyup kizartalim kagit pecetenin uzerine alip yagini cekmesi icin kenara birakalim.Kiymamizi kavurduktan sonra ince ince kiydigimiz soganlarimizi ve biberlerimizi ekleyelim arkasindan yine ince ince dogradigimiz domatesleri ekledikten sonra birazdaha pisirdikten sonra baharatlarini ilave edelim ocaktan aldiktan sonrada ince kiydigimiz maydanozumuzuda ekleyelim ic harcimiz hazir.Patlicanlarimizin ortasini catal yardimi ile actiktan sonra hazirladigimiz harctan koyup tepsiye yerlestirelim uzerine yuvarlak dilimleyip kizartigimiz patatesler ve uzun uzun kizzarttigimiz biberlerle susleyip uzerine 1.5su bardagi salcali su ekleyip firinda pisirelim bu kadar;)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder