LAHMACUNN!!

Geldimmmm!!!sanmayin ki unuttum ve yemek yapmiyorum elbette yapiyorum fakat resimleyip arsive atiyorum.Bahar itibariyle havalar cok guzellll genelde burda bu havayi yakalamak cok zor cogunlukla yagmurlu gectigi icin bizde firsattan istifade iceri giremiyoruz:)))bu yuzden biraz haylazlik yapiyorum sayilir;))neyse yinede ihmal etmemeye ozen gostericem ve lahmacunummm

HAMURU ICIN
  • 1 kg un
  • 1 paket yas maya
  • 1 su bardagi sut
  • 1 yemek kasigi seker
  • yarim cay bardagi sivi yag
  • ilik su

iC HARCI iCiN

  • 500 gr kiyma
  • 2 orta boy sogan
  • 2 adet sivri biber
  • yarim demet maydanoz
  • 2 orta boy domates
  • 2 yemek kasigi domates salcasi
  • 2 yemek kasigi biber salcasi
  • karabiber ve tuz

Hamurumuzu yumusak bir sekilde yogurduktan sonra mayalanmasi icin kenara alalim obur yandan ic harcimizi hazirlayalim kiymamizin icine soganimizi rendeleyelim domateslerimizi,biberlerimizi ve domateslerimizi ince ince kiydiktan sonra bir kere de robottan gectikten sonra kiymamizin icersine ekleyelim ve elimizle bir guzel yoguralim arkasindan salcalarimizi baharatlarimizi ekledikten sonra ic harcimiz hazir akici bir kivam almasi icin biraz da su ekleyelim.Mayalanan hamurumuzdan tatli tabagi buyuklugunde vaya arzuya gore yapip ic harcimizdan yaydiktan sonra elektirikli tencerede yada firinda pisirelim icersine domates,sogan maydanoz ve biber dilimleriyle sardiktan sonra afiyetle yiyelimmm.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler