MALATYA KÖMBESİ
Bu güzel tarifi sevgili Oktay Usta nın sitasinden aldım...
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 kaşık toz şeker
yarım paket yaşmaya
tu,su
İçi için:
200 gr kıyma
1 soğan
1 kaşık biber salçası
2 kaşık ince bulgur
Üzeri için:
2 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
sıvı yağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır ve yumuşak bir hamur hazırlanır...İnce kıyılmış soğan ve kıyma kavrulur diğer iç malzemeler de ilave edilir iç hazırlanır. Yaptığımız hamur 2 ye ayrılır tepsi büyüklüğünde açılır.1. yufka tepsiye yayılır üzerine iç malzeme döşenir ve 2. yufka da üzerine serilir...yağ yoğurt yumurta sarısı karışımı üzerine sürülür ve fırına verilir...
Etiketler:
Yemek Tarifleri,
Yöresel Yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder