- 2 su bardagi mercimek
- 1 su bardagi ince bulgur(koftelik)
- yarim demet maydanoz
- 3-4 dal yesil sogan
- 1 orta boy kuru sogan
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- tuz
- mercimekleri haslamak icin yaslasik 3-3,5 su bardagi su
- 5 yemek kasigi siviyag(soganlarimizi kavurmak icin)
3-3,5 su bardagi suyumuzun icersine yikadigimiz mercimekleri koyup haslamaya birakalim.Mercimekler pistikten sonra icersine yine yikamis oldugumuz 1 su bardagi bulgurumuzu ekleyip guzelce karistirdiktan sonra tenceremizin kapagini kapatim dinlenmeye birakiyoruz (bulgurlarimizin sismesi icin)
Daha sonra ince ince kiydigimiz kuru soganimizi 5 yemek kasigi kadar sivi yagda kavuruyoruz uzerine salcamizida ekledikten sonra kavrulan sogan ve salcamizi mercimeklerimizin uzerine ekliyoruz.Biraz sogumasini bekledikten sonra iyice yoguruyoruz arkasindan tuzunu,ince ince kiydigimiz yesil sogan ve maydanozumuzada ekledikten sonra istedigimiz sekilde sikarak veya yuvarlayarak tabanina marul yerlestirdigimiz tabaga diziyoruz uzrine de limon dilimleri koyarak servis ediyoruzzz!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder