TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler:
1 adet tavuk göğüs
1 çay bardağı arpa şehriye
yarım su bardağı nohut
5_6 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
nane,tuz,karabiber
Yapılışı:
Öncelikle tavuk haşlanır ve etleri dideklenir..Salça ve sıvı yağ kavrulur,tavuk suyu ilave edilir ve kaynaması beklenir.Kaynayınca şehriyeler atılır ve pişirilir ocağın altı kısılır ve nohut,tavuk etleri,nane ,tuz,karabiber ve tereyağıyla kavrulan un çorbaya ilave edilir...topak olmaması için bir süre karıştırılır ve sıcacık servis edilir....
Etiketler:
Çorbalar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder