HASHASLI PAPATYA EKMEK...

Bir pazar sabahi yapmaya karar verdigim ekmekcikler...hashas cok guzel bir aroma katiyor tavsiye ederim:))

HAMURU

  • 1/3 su bardagi su
  • 1/3 su bardagi ilik sut
  • 2 paket kuru maya(instant)
  • 3 _3/4 su bardagi un
  • 2 cay kasigi tuz
  • 3 yumurta(oda sicakliginda)
  • 1/4 su bardagi toz seker
  • 200 gr margarin yada tereyagi
  • 4-5 yemek kasigi dovme hashas(tahin kivaminda)

Su,sut ve mayayi buyuk bir kapta karistirip 10 dakika dinlendiriyoruz.Unu ve tuzunuda ekleyip 2_3 dakika kadar yogurduktan sonra yumurtalari teker teker ekleyip yogurmaya devam ediyoruz ardindan seker ve hashasimizi ekleyerek biraz daha yogurduktan sonra kup kup parcaladigimiz margarinleride ilave edrek yogurmaya devam ediyoruz kaba yapismayacak bir kivam aldiginda 2 saat dinlendiriyoruz.Yumurta buyuklugunden biraz daha buyuk parcalar yapip papatya sekli veriyoruz uzerlerine yumurta sarisi surup susam veya cekirdek ici (ben birini cekirdek iciyle susledim)serpistirdikten sonra isitilmis firinda yaklasik 200° de pisiriyoruz.Kahvaltida recelle bir guzel yiyoruz;)))

(not:istenirse olculer azaltilabilir ben 2 papatya ekmek 1de kucuk papatya ekmekcigi cikarttim)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler