Icli Kofte

Merhaba, bu gun icli kofte tarifi paylasicam sizlerle. Daha oncelerde icli kofteyi ben harslardim. Bu sefer direk kizarttim. Tadi sanki daha bir guzel oldu gibi geldi bana. Harslama sekli daha hafifi oluyor. Ben her halini seviyorum, cocuklar kizarmis halini daha cok sevdiler.
Gozumde buyurdu hep icli kofte yapmak, hic de zor degilmis.

MALZEMELER
Koftesi Icin

1-kg ince bulgur
1- su bardagi irmik
2- yumurta
1- cay bardagi un
100- gr sinir ve yagi alinmis kiyma
1 -corba kasigi kirmizi toz biber

Icmalzeme
1-kg yagli kiyma
1-su bardagi iricekilmis ceviz
3- buyuk bas kuru sogan
3-corba kasigi tereyagi
1-corba kasigi krabiber
1- corba kasigi kimyon
1-corba kasigi kekik
1-corba kasigi tuz.

Kizartmak icin
1-kg sivi yag

YAPILISI
Kofteyi yapmadan once icini hazirlayalim. Once soganlari ince ince dograyip tereyaginda iyice kavuruyoruz. Kavrulan soganlara kiymayi ilave edip kiyma suyunu salip cekenedek kavuruyoruz. Kavrulan kiymaya tuzunu baharatlarini ve cevizini ilave edip soguyanadek disarda, soguyunca dolaba aliyoruz. Bu islemi bir gece oncede yaparsak daha iyi oluyor.
Koftanin disi icin
Buyuk bir yogurma kabina bulgur'u, irmigi ve unu alin. Butun malzemeyi harmanlayin. Uzerine 5 su bardagi soguk su ( musluk suyu) gezdirin. Karistirin ve bulgurun sismesini bekleyin.
Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz,( bazi su bardaklari kucuk ola biliyor). Bulgur sisince uzerine yumurtalari kirin ,tuzunu serpin, kiymayi ve toz kirmizi biberi ekleyip yogurmaya baslayin. Eger elinize kuru gelirse su ilave edin. Elinizi ara ara islatarak bulguru macun kivaminda bir hamur yapin.
Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar alip isaret parmadinizla icini oyun. Bu islemi yaparken ellerinizi islatin. Koftenin icine kavrulan harctan bolca koyun. Tekrar koftenizin agizini elinizde cevirerek kapatin. Ilk baslarda zor gelsede bir iki denemeden sonra harika kofteler yapacaginiz dan eminim.
Hazirladiginiz kofteleri kizgin yagda nar gibi kizarana dek kizartin. Sicak servis yapin. Yanina sadece salata ve ya ayran yeterli oluyor.
Afiyet olsun
Sefa












Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler