Tereyagli Un Helvasi

Merhabalar herkese, haftanin ilk gununde tatli ile geldim. Butun bir haftaniz tatli gecsin hos gecsin diye. Ogrenci evinde ogrenci oglumun cani gecenin bir vakti tatli cekti.
Ogrenci evinde ne yapilir ki gece vakti. Malzemelere baktik.
Unun varmi oglum var var
yagin varmi, var var
Sekerin varmi, var var
Eee ne duruyouz helva yapalim , dedik ve bir kahkaha tufani koptu. Meshur turkumuzle birlikte gulustuk ve helva yapmaya basladik .
Gecenin bir vakti tereyagli helvamizi yaptik, Amerika'li ogrencilerede ikram etik.
Ilk defa un helvasi yaptim, biraz endiseliydim topaklanicak diye ama cok sukur endisem bosa cikti. Misafir ogrencilerde beyendi :))
Belki sizlerinde gecenin bir vakti caniniz tatli isterse helva yapin derim..

MALZEME
125 GR tereyagi
2 su bardagi un
1 su bardagi seker
2 su bardagi su


YAPILISI
Once seker ve suyu iyice karistirin, seker eriyene kadar. Tencerede tereyagini iyice isitin , isinan yaga azar azar unu ekleyin ve un eklerken hizla karistirin.Bu isleme un bitene kadar devam edin . Cok harli olmayan ocakta surekli karistirarak helvanizi kavurun. Un once yagi cekecektir, kavruldukca yag kusacaktir. Helva'dan guzel kokular gelmeye basladiysa dogru yoldasiniz. Helva nin rengi altin sarisi oldugunda , sekerli suyu helvaya ilave edin. Serbeti eklerken surekli karistirin ve helva toparlanana dek karistirmaya devam edin. Serbeti ceken helva toplanacaktir. Altini kapatin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen helva yi bir kasik yardimi ile servis tabaklarina alin.Uzerine ne arzu ederseniz serpin )













Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler