New York usulu Cheesecake

Merhaba sekerler bu gun size esimin yaptigi Cheesecake ile geldim bu gunedek yediklerimin en guzeli idi. Malesef kalorisi cok oldugu icin sinirle yedim :(
Isteyen olcuyu yariya indire bilri. Biz deki olcu ile oldukca buyuk bir cheesecake oluyor .
Neler gerekiyor:
20 adet elde parcalanmis orta boy kitir biskuvi(burada Oreo cooky var ve biz ondan kullandik}
3 yk margarin eritilmis
2,3 kg yumusak peynir (oda sicakliginda)
1 bd. seker
3 yk. un
1 yk vanilla suyu
1 bd. eksi krema
4 yumurta
1 konserve kutusu (900 gr.) kiraz, bogurtlen veya visne ezmesi yada sosu.

Firini 165 C'ye ayarlayin
20x25 cm lik orta derinlikte kabin icin aliminyum folyo ile kaplayiniz.Folyo kenarlarinin kabin disina tasmasini ozellikle saglayiniz.biskuvi kirntilarini tereyagi ile karistirip kabin dibine yayin ve bir bardak ile iyice bastirin.
Peyniri, sekeri, unu ve vanillayi mixerinizde iyice karisitirn. Malzemeler iyice birbirine asik olunca eksi kremayi ekleyip karistirmaya devam edin.Yumurtalari her seferinde bir tane olmak uzere yavas yavas karistirin. Iyice birbirine asik olmus malzemeyi kaba bosaltin.
Yaklasik kirk dakika pisirin. Firindan cikarmadan once bir kurdan ile tam ortasindan kontrol edin. Firindan cikarip sogumaya birakin. Daha sonra buzdoabinda (Deep freeze/dondurucu kismi degil aman) dort saat sogutmaya devam edin. Servis yapacaginiz zaman keki kabindan cikarip dilimleyiniz ve uzerine de agiz tadiniza gore ezme veya sosdan dokun. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler