Malzemeler
1 demet semizotu
2 ortaboy domates
1 kaşık domates salçası
1 soğan
1 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 yemek kaşığı pirinç
2 y.kaşığı ince köftelik bulgur
1 y.kaşığı soya sosu
1 y.kaşığı sirke
Yağ, tuz, karabiber
Yapılışı
Soğanlar küçğk doğranıp yağda kavrulur. Kızarmalarına yakın şeker konulur. Bir kaç parçaya bölünmüş sarımsak eklenir. Daha önceden yıkanıp istenen büyüklükte doğranmış semizotları eklenip hacim kaybedene kadar karıştırılarak kavrulur. Kavrulurken sirke ve soya sosu eklenir. Kapak kapatılıp biraz kendi suyuyla başbaşa bırakılır (3-4 dk.). Önceden rendelenmiş domatesler, salça, tuz karabiber eklenir. 10 dakika orta ateşte piştikten sonra bulgur ve pirinç eklenir (pirinç yıkanmalı). 10 dakika da kısık ateşte pişirilip ateşten alınır. Piştikten sonra kapağı açık bir şekilde bekletin, haşrak su buharı yemeğin içine akmasın, uçsun gitsin, sadece lezzeti kalsın içinde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder