Malzemeler
5-6 adet ıspanağın kökü
Yarım kuru soğan + 1 diş sarımsak
5 yumurta (isteğe göre)
Yağ, 1 çay kaşığı toz şeker, tuz, karabiber
Yağ, 1 çay kaşığı toz şeker, tuz, karabiber
Tencerede; Soğan ince kıyılır, ezilmiş sarımsakla beraber kavrulur. Ispanak kökleri çok ince olmamakla beraber kıyılır, soğanlara eklenir. Şeker de konulup kavrulur. 4-5 dakika kapağı kapalı pişirilir. Tuz karabiber eklenir, sarımsak çıkarılır. Tencerenin tabanına iyice yayılır. Üzerine yumurtalar kırılır. Yumurtanın beyazı pişinceye kadar ateşte kalır. Kapağını kaparsanız, sarısının üzerindeki ince beyaz zar da pişiyor, hoş bir görüntü oluyor.
Ispanak yemeği yaptığımda köklerini temizleyip deepfreeze koyarım. Burada onlardan kullandım. Aynı şekilde kök yerine ıspanak, semizotu gibi kolay pişen otlarla da yapılabilir. Nefiss..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder