BADEMLİ KURABİYE

1 SU BAR. TUZSUZ BEDEM
250 GR TEREYAĞI VEYA KATIYAĞ (YUMUŞAK)
3 SU BAR. UN
1 YUMURTA SARISI
1 SU BAR. PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİNE: 1 ÇAY BAR. PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI: BADEMLERİ SICAK SUDA KABUKLARI SOYULANA KADAR BEKLETİN.SONRA RONDODAN ÇEKİN TEFLON TAVADA BİRAZ KAVURUN.SONRA BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRIP BADEMİDE İLAVE EDİP YOĞURUN.MERDANEYLE 1 PARMAK KALINLIĞINDA AÇIN.ŞEKİL VERİP PİŞİRİN(175).SOĞUDUKTAN SONRADA PUDRA ŞEKERİNE BULAYIN.
AFİYET OLSUN...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler