ÇİLEKLİ PASTA

Bazı blogcanlarımın gerek facebook gerekse bloglarında çilek çilek diye diye benide kışkırttıkları bir gün yaptım bu nefisss pastayı ...Aslında çok acele ve görselliğine hiç önem vermeden yaptığım bir pastaydı hemen yiyiceğiz yaa o nedenle :)görsellik açısından sınıfta kalsada tad olarak benim için on numara bir pastaydı.Hiç bu kadar çok çilekli pasta yememiştim bir seferde:)
Şimdi tam çilek zamanı şiddetle denemenizi öneriyorum.Özellikle pandispanyası çok hafif oldu yani rahat rahat iki dilim yiyebilirsiniz:)))
Yaşasın çilek kardeşliği:)))))

ÇİLEKLİ PASTA
Pandispanyası için malzemeler( orta boy kalpli kelepçeli kalıp için)
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 500 ml süt 
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gr margarin
  • 1 paket vanilya
içi için
çilek

Üzeri için 
1 kutu çilekli krem şanti+1 su bardağı süt


Hazırlanışı
yumurta ve şeker çırpılır içine sıcak su eklenir mayonez krema kıvamına gelinceye dek çırpmaya devam edilir.
sıvı yağ ilave edilir.Un+nişasta+kabartma tozu+vanilya elenerek ilave edilir.Tüm malzeme birbirine yedirilir.
kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip karışımımızı boşaltalım.180 derecede ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pandispanyamızı pişirelim.Pandispanyayı mümkünse bir gün önceden pişirmek daha iyi sonuç veriyor.Hazırladığımız pandispanyayı enine üç parçaya bölelim.
Kreması 
yağ ve vanilya hariç tüm malzeme bir tencereye alınır kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir.Pişirme esnasında bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırılır.Pişen kremamız ocaktan alınınca içine vanilya ve margarin ilave edilir ve mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
Üzeri için 
bir su bardağı süt ile 2 poşet(1 kutu)krem şanti çırpılır.soğuması için buzdolabına kaldırılır.
Pastanın birleştirilmesi
Üç parçaya ayırdığımız pandispanyamızı süt yada meyve suyuyla ıslatıyoruz.Ben her parçaya 3 yemek kaşığı çilekli süt kullandım özellikle kenar kısımlarına dikkat edin.
İlk tabanımızı alıyoruz üzerine hazırladığımız kremanın yarısını sürüp düzlüyoruz üzerine doğradığımız çilek parçalarını yerleştiriyoruz.
İkinci tabanımızı üzerine kapatıp kalan kremayı ve çilekleride onun üzerine yerleştirip en son tabanı üzerine kapatıyoruz düzgünce .
Üzerini hazırladığımız kremşantiyle kaplıyoruz isteğe göre çileklede süsleyebiliriz.
en az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler