Cumartesi günü bir değişiklik yapıp, kısa ömürlüde olsa parti tarzında miğdemiz bayram etsin diyerekten aklımıza pizza yapmak geldi.
Başarılı bir çalışma oldu ki hatta yemekle arası pek olmayan eniştem bile 2 dilim yedi yani :)
Şaşıırrrrdımmmm valla.
Birde unutmadan o akşam ,hataylı bir arkadaşımız'ın yapıp getirdiği HAYTALI'YI yedik.Aman Allahım nefis bir tadı var.
En kısa zamandan hatalı'nın da tarifini yayınlayacağım.
Tarif; Sofra dergisi.
Yapım, Ablam ve ben deniz :) gururla sunar....
Aslında pazar günü, tekrar yapalım dedik, fırsatımız olmadı çünkü. Dün komşuları toplayıp, erasımızda oturup muhabbet ettik. Eğlendik.Ohhhhhhhh.
Cumartesi ve pazar günü yediklerimiz sindirmek için bugün daha fazla yürüyüş ve koşmam icap edecek. :)
Başarılı bir çalışma oldu ki hatta yemekle arası pek olmayan eniştem bile 2 dilim yedi yani :)
Şaşıırrrrdımmmm valla.
Birde unutmadan o akşam ,hataylı bir arkadaşımız'ın yapıp getirdiği HAYTALI'YI yedik.Aman Allahım nefis bir tadı var.
En kısa zamandan hatalı'nın da tarifini yayınlayacağım.
Tarif; Sofra dergisi.
Yapım, Ablam ve ben deniz :) gururla sunar....
Aslında pazar günü, tekrar yapalım dedik, fırsatımız olmadı çünkü. Dün komşuları toplayıp, erasımızda oturup muhabbet ettik. Eğlendik.Ohhhhhhhh.
Cumartesi ve pazar günü yediklerimiz sindirmek için bugün daha fazla yürüyüş ve koşmam icap edecek. :)
4-6 kişilik
MALZEMELER;
Hamur için;
- 3su bardağı elenmiş un
- 1 çorba kaşığı kuru maya (ınstant maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 damla limon suyu
- 1 su bardağı ılık su
Sos için;
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Yarım elma
- yarım kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- 2 adet yeşil biber
- 15 dilim sucuk
- Yarım su bardağı haşlanmış mısır
- 7 adet yeşil zeytin
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI;
- Önce Sosu yapılmalıdır.Sos için gereken biber, soğan, sarımsak, domates (kabukları soyulacak),elmayı (kabukları soyulacak) ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, haşlamaya bırakılır.
- Haşlanan sebzeleri rondodan geçiriyoruz(Ben tupperware'nin rondosunu kullandım muhteşem pratik bir alet).
- Elenmiş unun ortasını havuz şeklinde açıp, kuru mayayı tuz, şeker limon suyu ve ılık suyu ekleyip, yoğrulur.yoğrulan hamur 15 dk. bekletilir.
- Dinlene hamur, altı yağlanmış yuvarlak borcama iyide serilir.Ve üzerine sosu eklenip, Üzeri süslenir.
- 175 Derecelik fırında 20-25 dk pişirlir.Fırını kapatmaya yakın kaşarlar eklenir.
Hem pratik hemde lezzetli bir hamur işi için bu tarifi öneririm.
Not: Domates kabuklarını çabucak soyabilmek, domatesleri sıcak suya 2-3 dk batırıp çıkarmanız yeterli olacaktır.Kabuk kendiliğinde soyulacaktır.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder