Malzemeler
4 adet enginar
6 adet taze fasülye
1kg mantar
5-6 adet arpacık soğan
Dereotu
Zeytinyağ
2 kesme şeker
Tuz
1 bardak su
Yapılışı
Enginarları soyup temizle, tuzlu limonu suda, diğer malzemeleri hazırlayana kadar beklet. Mantarları küp şeklinde doğra, fasulyeleri de 1cm doğra. Arpacık soğanları zeytinyağda kavur, fasulyeleri de at yağa. Biraz kavur, mantarları ekle. Mantarlar suyunu salınca enginarları üzerine diz. Tuz, şeker, karabiber, dereotu kat. 1 bardak sıcak su da ekleyip 20 dakika orta ateşte pişir. Enginarlar yumuşamışsa olmuş demektir. Soğuyunca üzerine dereot serp.
Afiyet olsun!
4 adet enginar
6 adet taze fasülye
1kg mantar
5-6 adet arpacık soğan
Dereotu
Zeytinyağ
2 kesme şeker
Tuz
1 bardak su
Yapılışı
Enginarları soyup temizle, tuzlu limonu suda, diğer malzemeleri hazırlayana kadar beklet. Mantarları küp şeklinde doğra, fasulyeleri de 1cm doğra. Arpacık soğanları zeytinyağda kavur, fasulyeleri de at yağa. Biraz kavur, mantarları ekle. Mantarlar suyunu salınca enginarları üzerine diz. Tuz, şeker, karabiber, dereotu kat. 1 bardak sıcak su da ekleyip 20 dakika orta ateşte pişir. Enginarlar yumuşamışsa olmuş demektir. Soğuyunca üzerine dereot serp.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder