Seftali li Sutlac

Hani bazan canini tatli ceker. Hani dersinizya herkesin sevdigi bir sey olsun.
Cocuklar sevsin, es memlun kalsin. Iste boyle bir duygu icinde idim. Bir yandan dolap karistiriyorum, bir yandan lezzetli ve kolay birsey olsun istedim.
Eeee aklima sutlac geldi. Deyisik olsun diyede icine konserve meyve ekledim.


MALZEMELER
1 kg sut
1 sb pirinc
1 sb seker
1 kuck seftali konservesi

YAPILISI
Kaynayan sute yikanmis pirinci ekleyin. Pirincler yumsayanadek pisirin.Konserve seftalilerin yarisini ayirin ( ustunu suslemek icin ) yarisini kuck kucuk dograyip pisen pirince ekleyin. Sekeride ilave edin ve 3 yada 4 dakika daha pisirin. Ilik ken servis kaplarina paylastirin.
Geri kalan seftalileri uzerien paylastirin ve istediginiz sekilde susleyin. Ben karadut receli, ceviz, tarcin ve hindistan cevizi kulandim. Afiyet olsun.
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler