MALZEME
2 Paket tavuk goysu
1 Kuru sogan
Yarim kg ispanak
2 yemek k.s.g domates salcasi
1 yemek k.s.g biber salcasi
tuz , k.r.b
1 cay b.r sivi yag
2 kasik tereyagi
YAPILISI
Once Incecik kiydiginiz soganlari tere yaginda kavurun. Kavrulan soganlara kiydiginiz ispanak larida ekleyin ve ispanaklari hafifi kavrun. Kavrulan ispanaga tuz biber ekleyin ve sogumaya birakin.Ispanak sogurken tavuk goyuslerini fleto seklince kesin ve et dovecegi ile inceltin.
Incelen tavuklara, soguyan ispanalktan bir kasik koyup sarin . Sarma islemi bitiyi yere bir kurdan takin ki acilmasin.
Tum tavuklari sarma islemi bitiginde , kizgin sivi yagda heryerini iyice kizartalin.( kurumamasina dikat etmek lazim) .Kizaran tavuklari firin kabina alin. Salcalari iki bardak suda ezin ve firin kabindaki tavuklarin uzerien gezdirin . Firini yuksek isiya ayarlayin ve 20, 25 dakika pisirin. enson uzerien kasar rendeisni gezdirin ve iki dakika daha firinda tutun. Afiyet olsunn :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder