FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR


Ben sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmekten yanayım.Bu nedenle kış sebzelerine ağırlık verdim bu ara ,alternatif olarak yazdan dolaba koyduğum bir kaç sebzede yok değil ama ağırlık dediğim gibi kış sebzelerinde pırasa yemek ,ıspanak börek, kereviz salata olarak  sofralarımda sık sık yerini alıyor.Karnıbahar ve lahanayıda unutmadım tabiki...


Karnıbaharı çok sevmeme rağmen kokusundan dolayı çok fazla pişiremiyorum .Özellikle yoğurtlu kızartması favorilerim arasında ama ben fırında yapmayı tercih ediyorum hemde beşamel sos ile birlikte :)


Sizde denemek isterseniz işte tarifi...


FIRINDA KARNIBAHAR (Beşamel soslu)


  • 1 adet küçük karnıbahar
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • yarım kahve fincanı un(türk kahvesi fincanı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,karabiber




Hazırlanışı


Karnıbahar çiçeklere ayrılır iyice yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra haşlanmak üzere bir tencereye alınır Üzerine çıkıcak kadar su ve tuz eklenir  haşlanmaya bırakılır.Karnıbaharın suyuna bir yemek kaşığı kadar süt koyarsak hem beyaz olur hemde kötü kokusunu önlemiş oluruz.Haşladığımız karnıbaharları suyunu süzdürüp bir fırın kabına alırız.Bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ilave edip rengi hafif dönene kadar kavururuz.Sütümüzü çırpma teli yardımıyla yavaş yavaş ilave edip topaklanmadan muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırırız.Tuzunu ilave edip ocağın altını kapatırız.Hazırladığımız beşamel sosu karnıbaharlarımızın üzerine döküp harmanlıyoruz.Arzuya göre karabiber koyabiliriz bence çok yakışıyor. En son kaşar peyniri rendesinide üstüne serpip 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişiririz.Sıcakken servis ederiz.


Afiyet olsun...






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler