Izmir liler simit e gevrek derler. Sokaklarda gevrekciler taze citir gevvvreeeee diye bagirirdi.
Insanlar her zaman ellerinin altinda olan guzellikleri bulamyinca kiymetini anliyor.
Hafta sonu kahvaltilarinin bask konugu idi gevrek. Cok ozledigimi analdigim bir gun sivadim kollari aynisi olmasada benzer bir tat yakalama umu du ile basladim netten gevrek tarifleri aramaya. Bir kac denemeden sonra bu pufudik gevrekelri kesfettim. Ustelik tazeliklerini uzun sure koruyorlar. Benim gibi gevrek ozlemi ceken varsa denemesini tavsiye ederim.
MALZEMELER
1 sb ilik su
2 sb sut
1/2 sb sivi yag
8 sb un
1 crb kasigi seker
2 crb kasifi maya
2 crb kasigi tuZ
1 kabartma tozu
UZERI ICIN
2 sb susam
1 sb pekmezli su
YAPILISI
ilk once unla kabartma tozunu eleyin. Butun sivilari yag, sut, su karistirin ve tuzu, sekeri mayayi ekleyin.Bu karisima unuda ekleyin ve yumusacik bir hamur yogurun ( ne kadar cok yogrulursa okadar guzel oluyor). Hamur mayalandiginda , iki misli oldugunda elma buyuklugnde parcalar koparin. tezgah uzerinde gevrek sekli verin . gevrekleri once pekmezli suya sonra susama batirin ve tepsiye siralayin. Tepside yarim saat dinlendirin ve yuksek isili (onceden isinmi)firinda pisirin. Nar gibi kizardiignda sizde , Tazeee citirrr gevvrekkk diye bagira bilrisiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder