Revani

Herkeze kocaman selamlar .Biliyorum bir kac gundur gunceleyemedim blogmu Biraz yogun gunler geciriyorum . Kismetse bir kac gune kadar oglum eve donuyor . Okulunun ilk yili bitti ama bende bittim . Bizden 550 km uzaklikta bir okulda . Sadece tatilerde geldi , evet bir yili bitti ama ben hala o gitti diye sizlaniyorum . Cok ozledim onu iste oyuzden yogundum odasi tekrardan duzenledim o gelinc e daha cok birlikte olmak icin geri kalan isleri haletmeye calisyorum . Yani benim koca danam evine geliyor . Neyse uzatmiyayim benim gozumden mercanlar siralandi gene . Simi bu yaziyi okursa yine diycek ki ..... Ben bu anne mi hic anlamadim , giderkend e agliyor , gelince de agliyor . Evet canimin ici koca danam benim BEN SENI COK SEVIYORUM COKDA OZLEDIM ....
Pardon arkadaslar kac gundur ugramadigim gibi gelincede duygusalastim ben tarife geceyim iyisimi .
Revani var bugun sirada bakalim beyenecekmisiniz :)
Kuru malzeme gurubu:
1/2 kap irmik
2/3 kap un
1 yemek kasigi kabartma tozu
Islak malzeme gurubu:
1/2 cup toz seker
1 yemek kasigi zeytinyag
1 ck vanilya
4 yumurta
Surup:
1 kap + 2 yemek kasigi toz seker
500 ml su
4-5 damla limon
Yapilisi
Surubu birkac dakika kaynatin ve ilinmasi icin kenara alin.Islak malzemeleri mikser ile seker eriyene kadar karisitirin. Sonra kuru malzemeleri baska bir kucuk plastik kab icinde karisitirin. Kuru karisimi islak karisima ilave edin. Mikser ile 3-4 dakika karistirin.Karisimi yaglanmis kaliba dokun, onceden isitilmis 175 C or 375 F firinda 25 dakika pisirin. Keki dilimleyin . Kek ilindiktan sonra uzerine ilinmis surubu yavasca yemek kasigi ile dokun. Her yerinin surubu cektigine emin olun. Soguduktan sonra Uzerine ceviz hindistan cevizi ile susleyin Buzdolabinda muhafaza edin. Soguyan Revaniyi servise sunun .
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler