Galiba butun mutfak melekleri misafirleri icin herzaman hem deyisik ,hem hesapli , hem lezzetli ikaramlar hazirlamak ister . Bu sekerli katmerde hem deyisik ,hem hesapli hemde lezzetli bir tarif . Yapimi kolay malzemeleri her evde zaten bulunan urunler . Ben de ne cok konustum gene . Tamam yapilisina geciyorum :)
Malzemeler
1 kg un
2 su bardagi su
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi toz seker
cay kasiginin ucuyla (cok az) tuz
Yapilisi
ILk once unu eleyip icinden bir kase aliyoruz, geri kalanini tuz ve suyla yumusak bir hamur kivaminda yoguruyoruz. Hamur dan bezeler yapiyoruz ( ortalama 5 beze cikyor ) bezelerin uzerine nemli bir bezle ortup en az yarim saat dinlendiriyoruz . Dinlenen bezeleri ayirdigimiz un yardimiyla yufkalar aciyoruz ( yufkalarin yirtilmamasi lazim ) Acdigimiz yufkanin tam oratasina kare seklinde sekerden yayiyoruz , 2 veya 3 corba kasigi yeterli geliyor . Yufkanin karsilikli iki ucunu birlestiriyoruz sekerin uzerini kapatiyoruz .Diyer iki ucunuda karsilikli kapatiyoruz . Yufkanin birlesen kisimlarini iyic e bastiriyoruz ki sekerimiz akmasin . Hazirladigimiz sekerli yufkalari kizgin yagda arkali onlu nar gibi kizartiyoruz . Sicak ,ilik ,soguk her sekilde servise suna bilirisniz .Disi citir citir ici surupli bir tatli oluyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder