PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 54.HAFTA( KREMALI İNCİRLİ TATLI)
MALZEMELERİ:
3 YUMURTA
1SU BAR ŞEKER
6 TANE KURU İNCİR(ÖNCEDEN ISLAT)
1 SU BAR. CEVİZ
1 SU BAR. UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ISLATMAK İÇİN SOSU:
1.5 SU BAR. ILIK SU
1 YEMEK KAŞ. GRANÜL KAHVE
YARIM SU BAR. ŞEKER
KREMASI:
1 KİLO SÜT
2 YEMEK KAŞ. NİŞASTA
2 YEMEK KAŞ. UN
5 YEMEK KAŞ. ŞEKER
1 PAKET KREM ŞANTİ
KEKİN YAPILIŞI:
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRP İNCİRLERİ UFAK UFAK DOĞRA BÜTÜN MALMELERİDE KOY KARIŞTIR VE YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖK.PİŞİR BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA ÜSTÜNE SOSU DÖK.
KREMANIN YAPILIŞI:
KREM ŞANTİ HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KOY PİŞİR. SOĞUDUKTAN SONRA KREM ŞANTİYİ TOZ OLARAK İÇİNE DÖK VE ÇIRP.SONRA KEKİN ÜZERİNE SÜR.EN ÜSTÜNE BOLCA HİNDİSTAN CEVİZİ DÖK.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KEKLER,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder