1 cay fincani sivi yag
2 cay fincani sut
1 su bardagi ceviz
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
SERBETI ICIN
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yarim limon suyu
Yagi, sutu kaba aliyorum uzerine elenmis ve kabartma tozu eklenmis unu yavas yavas ekliyorum . Yumsacik bir hamur olanadek yoguruyorum (ele yapismamasina dikkat etmeliyiz)Yogurdugum hamuru bir saat dinlendirdikten sonra 4 parcaya ayiriyorum ve merdaneyle aciyorum,acdigim hamurlar 1cm kadar kalin olucak .Acdigim bezelerde 4 parmak enin de seritler kesiyorum,kesdiyim seritlerin ortasian ceviz dizip seridin enlemesine iki ucunu birlestiriyorum(silindir seklinde olucak kalin bir oklava gibi ) sonra bu ici cevizli silindirleri 5 cm araliklarla kesip firin tepsisine diziyorum orta sicaklikdaki bir firinda kizaranadek pisiriyorum .Pisen tatliya daha onceden hazirladigim soguk surubu dokuyorum .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder