ADIYAMAN KEBABI TARIFI


İster bütün olarak,isterseniz dilimleyerek servis edin.Bunu tavuk kıyması ile yaptığınız gibi normal kıyma ile de yapabilirsiniz.Tercih sizin.Ben yanında yine AirFryer'de kızaran patates ile servis ettim.

Yeniden merhaba,
Bayrama geri sayım başladı.Size de oluyor mu bilmem ama ben hala bayram öncesi heyecanlanırım.Evde bir telaş olur.Mutfak son hız çalışır.Sanki başka zaman,çalışmazmış gibi.Ama nedense,onun telaşı bir ayrı oluyor.Bu sanırım annemin bize aşıladığı bir duygu.Bayramlar çok özeldir.Sabah öyle geç saate kadar yatılmaz,bayram kahvaltısı genelde tüm ailenin toplanmasıyla,annemde yapılır.Orası merkez üs durumundadır.Büyük,küçük herkes orada bayramlaşır.Daha sonra,herkes programı dahilinde dağılır.Kısacası çok şükür keyifli olur bayramlar.Allah sağlık ve huzurlu bayramlar nasip etsin hepimize.
Bu tarifimi de patlıcanın sonlarına yetiştireyim dedim.Arzu ederseniz deneyin.Çok hafif ve değişik bir tarif.Lezzetinden şüpheniz olmasın orası kesin zaten.Ben de tarifi Cafe Pepelada görmüştüm.

Malzemeler


  • 1/2 kg tavuk kıyma

  • 6 adet orta boy patlıcan

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı galeta unu

  • tuz,karabiber,köri

  • kaşar peyniri

Yapılışı


  1. Patlıcanları Philips Airfryer'da közledim.Sizde yoksa,ocakta ya da fırında yapabilirsiniz.

  2. Kabuklarını soyup,bütünlüğünü bozmadan bir kenarda beklemeye alın.

  3. Tavuk kıymasını ve tüm malzemeleri,köfte yapar gibi bir araya getirip iyice yoğurun.

  4. Mutfak tezgahının üzerine alüminyum folyodan bir parça koparıp serin ve onun üzerine yoğurduğunuz köfte harcından bir miktar koyup elinizle biraz açarak,üzerine bir adet patlıcanı koyun.Alüminyum folyonun ucunu kaldırarak köfte harcı ile patlıcanı kaplayın.Burada alüminyum folyoyu sadece köfte harcını,patlıcanların etrafına kolayca sarmak için kullanıyoruz.Yani patlıcanların pişme aşamasında folyo kullanmıyoruz.

  5. Bütün patlıcanlara aynı işlemi uygulayıp,bir borcama dizin.üzerlerine bir fırça yardımı ile bir miktar sıvıyağ sürün ve 170 derece fırında yine arada üzerlerini fırça ile yağlayarak pişirin.Fırından çıkarmadan az önce rendelenmiş bir miktar kaşar koyup,kaşar peyniri eridiğinde,fırından çıkarın.


Bu arada Bumerang en tarz blog için oylarınızı bekliyorum.Sitemin sağ üst köşesinde Oy ver butonunu tıklayarak oy verebilirsiniz

Sevgi ve huzur yüreğinizden hiç eksik olmasın..........................
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler