Annem'in 40 'ı /Sütlü İrmik Helvası




"Bir insan sevdiği birini kaybedince yüreğinde 40 mum yanarmış , hergün biri söner, bir tanesi ise sonsuza kadar yanarmış. "
Dün anneciğimin kırkıydı. İrmik helvası yapıp dağıttım, güzel bir tarif , sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı irmik (500 gram)
  • 125-150 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5-7 yemek kaşığı çam fıstığı
Hazırlanışı:
  • Büyükçe bir tencerede yağı eritip, irmiği ve fıstıkları ekleyin, rengi açık kahverengiye dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • Irmikleri kavururken, diğer tarafta kısık ateste suyu ve sütü kaynatın.
  • Kaynayan su ve süt karısımını, kavrulup koyulasan irmiğe ekleyin (dikkatli olun, ikisi de çok sıcak olduğu icin, irmikler sıçrıyor).
  • Iyice karıstırıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çektikten sonra, şekerini ilave edip iyice karıştırın.
  • 10-15 dakika-kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak - demlenmeye bırakın.
  • Sıcak ya da oda sıcaklığında servis yapın.

Afiyet olsun.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler