"Bir insan sevdiği birini kaybedince yüreğinde 40 mum yanarmış , hergün biri söner, bir tanesi ise sonsuza kadar yanarmış. "
Dün anneciğimin kırkıydı. İrmik helvası yapıp dağıttım, güzel bir tarif , sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik (500 gram)
- 125-150 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 5-7 yemek kaşığı çam fıstığı
Hazırlanışı:
- Büyükçe bir tencerede yağı eritip, irmiği ve fıstıkları ekleyin, rengi açık kahverengiye dönene kadar kısık ateşte kavurun.
- Irmikleri kavururken, diğer tarafta kısık ateste suyu ve sütü kaynatın.
- Kaynayan su ve süt karısımını, kavrulup koyulasan irmiğe ekleyin (dikkatli olun, ikisi de çok sıcak olduğu icin, irmikler sıçrıyor).
- Iyice karıstırıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çektikten sonra, şekerini ilave edip iyice karıştırın.
- 10-15 dakika-kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak - demlenmeye bırakın.
- Sıcak ya da oda sıcaklığında servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder