Ayva Marmelatı
Ayva Marmelatı---
Malzemeler-----Bir kilo ayva--bir kilo toz şeker--2 su bardağı su-- 2 yemek kaşığı limon suyu.
Yapılışı--Ayvalar güzelce yıkanıp kabukları soyulur ve ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır.Haşlanmak üzere bir tencereye alınır üzerine iki bardak su konarak ateşe konur. Ayvaların ezilmesi için çok iyi haşlanması gerekir.Sonra pişen ayvalar iyice ezilip üzerine bir kilo şeker dökülerek yeniden kısık ateşte kıvamını alana dek karıştırılarak pişirilir. Kıvamını alınca limon suyu eklenir bir iki taşım daha kaynatılarak ateşten alınır.ılınınca kavanozlara konur.
Ayvanın bol olduğu mevsimdeyiz bu marmelat ile kahvaltı sofranızı zenginleştirebilirsiniz.
Etiketler:
Tatlilar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder