Tamamen doğaçlama bir kek oldu.O anda elimde ne varsa göz kararı koydum.Kek sevdiklerimden tam not aldıktan sonra ölçüler aklımdayken hemen not aldım ve işte şimdi karşınızda..Güzel bir kek oldu.Özellikle bal keke çok nefis bir lezzet verdi diyebilirim.Yapmanız önemle tavsiye edilir.
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 3 oda sıcaklığında yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık(oran arttırılabilir)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 pk puding tozu(ben muzlusunu kullandım.)
- 2 su bardağından 2 parmak az un
- 1pk kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 parmak az şeker
- 3 yemek kaşığı bal.
- Önce oda sıcaklığındai yumurta ve şekeri iyice çırğpıyoruz.
- Sütü ve sıvı yağını puding tozunu ekleyip çırpıyoruz.
- portakal kabuğu rendesini ve balı da ekliyoruz ve kaşıkla yavaşça karıştırıyoruz.
- Elenmiş unu ve kabartma tozunu da eklyip yavaşça karıştırıyoruz.
- Son aşamada iri kıyılmış fındığı da ekleyip yavaşça karıştırıyoruz ki kekimiz daha güzel kabarsın.
- Kek kalıbımızı margarinle iyice yağlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelil fırında yaklaşık 40 dk.pişiriyoruz.
- keki fırına koyduktan ilk yarım saat zarfında fırını hiç açmıyoruz.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle yapıyoruz.
- Kek piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Bu arada biz de sütle çikolata sosunu hazırlıyoruz.
- Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosunu döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder