Cevizli biscotti

  
 
Sizlerle daha önce çikolatalı ve bademli biscotti tarifimi paylaşmıştım. Bunun diğerinden farkı; Hamur malzemeleri hemen hemen aynı ama hazırlama aşamasında bazı değişiklikler yaptım ki sonuç daha güzel oldu. Mesela diğer tarifimde tüm malzemeleri elle karıştırırken bunda işin içine mixer da girdi, tereyağını eritmeden oda ısısında kullandım vs...

Evet unutmadan bir de bunları çikolataya batırmadım.

Aslında bu hamuru aynen kullanarak, içine koyacağınız kuru yemişleri değiştirerek farklı tatlar yakalayabilirsiniz.


Filtre kahvenin yanına çok yakışmasının dışında biscottinin sevdiğim bir diğer özelliği de; Hava almayan bir kapta saklandığında, bir hafta boyunca tazeliğini korumasi. Bunu da iki kere pişip kurumasına yani 'çifte kavrulmuş'   olmasına borçlu.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 


MALZEMELER:
  • 1+3/4 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı  ceviz (iri parçalar)
  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1/3 su bardağı tuzsuz tereyağ ya da margarin ((oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2 tatlı kaşığı, ince rendelenmis portakal kabuğu
  • Hafifçe çırpılmış 1 yumurta beyazı (üzerine sürmek için)
HAZIRLANIŞI:
  • Cevizleri teflon tavada sürekli karıştırarak 5 dakika kadar hafifçe kavurun, soğumaya bırakın.
  • Fırını 180C' ye ısıtın.
  • Bir kabın içine unu, şekeri, kabartma tozunu  eleyin, tuzu ekleyin. Mixer'la  oda sıcaklığındaki tereyağı şekerle birlikte köpük köpük olana kadar iyice çırpın. 2 yumurtayı teker teker ilave edip iyice karıştırın. Vanilya özütünü ekleyip tekrar karıştırın. Unlu karışımı ekleyin ve bu aşamadan sonra 'elinizle' bütün malzemeler bir araya gelene kadar hamuru karıştırın.
  • En son soğumuş olan cevizleri ve ince rendelenmis portakal kabuğunu da ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru ikiye ayırın, her parçayı 30cm boyunda, 7 cm eninde şekillendirin (baget ekmek sekli).
  • Yağlı kağıt serilmis tepsiye, aralarında mesafe bırakarak yan yana koyun. Üzerlerine hafifçe bastırın.
  • Üzerlerine, bir fırça ile hafifçe çırpılmış olan yumurta beyazını sürüp, önceden ısıtılmış 180C (350F) fırında, 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Piştikten sonra, bir telin üzerine çıkarıp 10 dakika kadar ılınmaya bırakın (bu arada fırını kapatmayın).
  • Ilındıktan sonra keskin bir bıçakla, 2 cm kalınlığında verev olarak kesin. Yan yüzeyleri alta gelecek şekilde tekrar tepsiye dizip, bir 5-10 dakika daha pişirin.
  • Soğuduktan sonra koyacağınız hava almayan bir kapta, bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.

BADEMLİ, ÇİKOLATALI BİSCOTTİ
 
 
 
 
 
 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler