CHEDDAR PEYNİRLİ PATATES ÇORBASI

Bu tarifi ilk gördüğümde açıkçası "soğan, sarımsak, patates, süt, peynir nasıl bir karışım olur?" diye bir düşünmüştüm. Deneyince sonuç mükemmeldi. Severek içtiğimiz bir çorba, tavsiye ederim deneyin.

MALZEMELER:

  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
  • 1 küçük soğan (irice doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (küçük doğranmış)
  • 5 orta boy patates (küp küp kesilmiş)
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu (olmazsa olmazı)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • tuz
  • üzerine ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANMASI:

  • Sıvıyağda önce soğanları, sonra da sarımsağı, renkleri kahverengileşmeden biraz kavurun.
  • Patatesleri ve tavuk suyunu ilave edin, kaynamaya başlayınca altını kısıp, kapağını yarım kapatıp, 20 dakika kadar (patatesler yumusayana kadar) pişirin.
  • El blenderi ile püre haline getirin.
  • 1,5 bardak sütü azar azar ekleyin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatıp, peynirini ve tuzunu ilave edin.
  • Üzerine, ince kıyılmış maydanoz koyarak servis yapın.

Afiyet olsun.

NOT: Çorbanın kıvamı, patateslerin büyüklüğüne göre değişebilir. Koyu olursa biraz daha tavuk suyu ile sulandırabilirsiniz.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler