Bu tarifi ilk gördüğümde açıkçası "soğan, sarımsak, patates, süt, peynir nasıl bir karışım olur?" diye bir düşünmüştüm. Deneyince sonuç mükemmeldi. Severek içtiğimiz bir çorba, tavsiye ederim deneyin.
MALZEMELER:
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
- 1 küçük soğan (irice doğranmış)
- 1 diş sarımsak (küçük doğranmış)
- 5 orta boy patates (küp küp kesilmiş)
- 3,5 su bardağı tavuk suyu (olmazsa olmazı)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
- tuz
- üzerine ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANMASI:
- Sıvıyağda önce soğanları, sonra da sarımsağı, renkleri kahverengileşmeden biraz kavurun.
- Patatesleri ve tavuk suyunu ilave edin, kaynamaya başlayınca altını kısıp, kapağını yarım kapatıp, 20 dakika kadar (patatesler yumusayana kadar) pişirin.
- El blenderi ile püre haline getirin.
- 1,5 bardak sütü azar azar ekleyin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatıp, peynirini ve tuzunu ilave edin.
- Üzerine, ince kıyılmış maydanoz koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
NOT: Çorbanın kıvamı, patateslerin büyüklüğüne göre değişebilir. Koyu olursa biraz daha tavuk suyu ile sulandırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder