ÇİĞ PATATES İLE KIYMALI PATATES OTURTMA
Bu hafta yemek haftası ya benim için:)yemek tarifi yayınlamaya devam,inşallah sıkılmazsınız
Az yağlı,az tuzlu yaptığım yemeğimi;patateslerini kızartmadan çiğden pişiriyorum, lezzeti çok güzel,hatta eşim şimdi resim yüklediğimi görünce canım çekti olsa da yesem dedi:))
Patatesleri dilimleyip tencereye yerleştiriyorum,üzerine bitkisel tuz(bim de satılan günvit'i kullanıyorum )
kıyma,soğan,biber,domatesi az zeytinyağı ile kavurup patates dilimlerinin üstüne yaydım,
arzuya göre salçalı veya sade sıcak su dökülerek kaynamaya bırakılır,
!!!çok hızlı ateşte kaynatılırsa patatesler parçalanır,kısık veya orta ateşte kaynatılmalı
üstüne kekik dökülerek ocak kapatılır
BU YEMEĞİ YAPMAYAN VARSA LÜTFEN YAPSIN DENESİN HEM SAĞLIKLI HEM LEZZETLİ VE HEM DE YAPIMI KOLAY
AFİYET OLSUN
Etiketler:
Sebze Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder