MALZEMELER:
1200 gr cilek
1 kilo toz seker
yarim limonun suyu
YAPILISI:
Ilk önce cilekleri güzelce yikadim.Büyük olanlar ikiye,dörde bölüp,kücüklerini de bütün olarak büyükce bir tencereye dizdim.Üzerlerine de sekeri döküp,bir gece sekeri eriyip suyunu salana kadar beklettim.Ertesi sabah tencereyi ocaga alip önce yüksek ateste kaynayana kadar tuttum.Sonra ocagin altini kisip,recel koyulasana kadar pisirdim.Bu arada köpükleri de delikli kepce ile almayi ihmal etmedim.Ocagi kapatmadan evvel yarim limonun suyunu kattim cok az daha pisirdim ve ocaktan aldim.Recelim böylece hazir oldu.
AFIYET OLSUN!
1200 gr cilek
1 kilo toz seker
yarim limonun suyu
YAPILISI:
Ilk önce cilekleri güzelce yikadim.Büyük olanlar ikiye,dörde bölüp,kücüklerini de bütün olarak büyükce bir tencereye dizdim.Üzerlerine de sekeri döküp,bir gece sekeri eriyip suyunu salana kadar beklettim.Ertesi sabah tencereyi ocaga alip önce yüksek ateste kaynayana kadar tuttum.Sonra ocagin altini kisip,recel koyulasana kadar pisirdim.Bu arada köpükleri de delikli kepce ile almayi ihmal etmedim.Ocagi kapatmadan evvel yarim limonun suyunu kattim cok az daha pisirdim ve ocaktan aldim.Recelim böylece hazir oldu.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder