ÇİLEK REÇELİ
MERHABALAR,ALTINOLUKTAN SELAMLAR SEVGİLER
Kaz dağları eteklerindeki köylerden toplanıp kapımıza kadar getirilen miss kokulu çileklerin bir kısmını yedik kalanını da reçel yaptık
aslında şimdiye dek çilek reçeli paylaşmayı hiç düşünmemiştim ama face de bir takipçimin isteği üzerine paylaşayım dedim :)
1 kg çilek
900 gr şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu
çilekler parçalanmadan dikkatlice yıkanır,sapları koparılır,suyu süzülene dek delikli bir kapta bekletilir,reçelin pişeceği tencereye çilekler üstüne de şeker konur buzdolabında 1 gece bekletilir, ertesi sabaha hafif suyu çıkan çilekler ocağa konur,(su koymadım)
** tereyağı konur bu sayede reçel köpüklenmez ve taşmaz
parçalanmaması için çok fazla karıştırılmaz
kısık ateşte koyulaşana dek kaynatılır
limontuzu konur 1-2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır
**hemen yenecekse ılıyınca kaplara konur
**daha sonra yenecekse sıcakken kavanoza konur,kapağı kapatılır ters çevrilir
aslında şimdiye dek çilek reçeli paylaşmayı hiç düşünmemiştim ama face de bir takipçimin isteği üzerine paylaşayım dedim :)
1 kg çilek
900 gr şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu
çilekler parçalanmadan dikkatlice yıkanır,sapları koparılır,suyu süzülene dek delikli bir kapta bekletilir,reçelin pişeceği tencereye çilekler üstüne de şeker konur buzdolabında 1 gece bekletilir, ertesi sabaha hafif suyu çıkan çilekler ocağa konur,(su koymadım)
** tereyağı konur bu sayede reçel köpüklenmez ve taşmaz
parçalanmaması için çok fazla karıştırılmaz
kısık ateşte koyulaşana dek kaynatılır
limontuzu konur 1-2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır
**hemen yenecekse ılıyınca kaplara konur
**daha sonra yenecekse sıcakken kavanoza konur,kapağı kapatılır ters çevrilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder