Daha önceden yayinladigim tarifin biraz farkli hali...
Malzemeler:
500 gr tavuk budu, kemiklerinden ve derisinden ayrilmis
3 yemek kasigi zeytinyagi
yarim limonun suyu
2 dis sarmisak
tuz. karabiber
8 yemek kasigi un
kizartmak icin siviyag
2 yumurta
Yapilisi:
Etleri yaklasik 4 cm büyüklügünde parcalara kesin. Zeytinyagi, limonsuyu, dövülmüs sarmisak, tuz ve karabiberi bir kabin icinde karistirin. Etleri ekleyin ve bu karisima bulayin. Oda sicakliginda bir saat ya da buzdolabinda bir gece bekletin.
Unu bir tabagi koyup tuz ve karabiber ekleyin.
Etleri marinadin icinden cikartip süzün. Yagi derin bir tavada kizdirin. Eger fritözde yapacaksaniz makinenizi 180 derecede isitin. Et parcalarini ilk önce una, sonra da cirpilmis yumurtaya bulayip kizartin. Fritözde 3 dakika yeterli oluyor. Pisen etleri kagit pecetenin üzerine alip yaginin cekmesini saglayin ve limon dilimleri, maydanozla servis yapin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder